Ik ben

Gepokt en gemazeld in het Gentse.

Mijn pril levensverhaal in een notendop: geboren in het UZ in Gent op 9 november 1976, verbleef ik drie jaar in de kinderkribbe van de universiteit Gent. Mijn hele schoolloopbaan bracht ik door in het Gentse Stedelijk Onderwijs om af te studeren aan het Stedelijk Atheneum Wispelbergstraat (diploma Wiskunde - Wetenschappen in 1995). Op mijn 18de dook ik in de boeken aan de Gentse Rechtsfaculteit, waar ik afstudeerde in 2001.

Gebeten door de linkse microbe.

Na mij studies wou ik absoluut aan de slag bij een maatschappelijke instelling. Dat lukte vrij snel. In de herfst van 2001 begon ik op de juridische dienst van het ABVV. En daar vind je me nog steeds. Waarom? Omdat je er dagdagelijks bezig bent met gewone mensen met soms ongewone problemen: je begeleidt ze en je geeft ze de nodige steun. Deze ervaringen zijn cruciaal: ze doen mij nadenken over maatschappelijke problemen, ze geven mij inzicht in het verschil tussen theorie en praktijk en ze sterken mij ook om lacunes in het beleid met de vinger te wijzen en mogelijke oplossingen te bedenken.

Aangezien mijn idealen grotendeels aansluiten bij het programma van Sp.a, besloot ik me dan ook verder te engageren. Vorig jaar nam ik deel aan de provincieraadsverkiezingen, waar ik een behoorlijk resultaat behaalde. En als Frank Beke en Freya Van den Bossche je engagement vragen, zeg je geen neen. Vandaar een volmondig ja: je vindt me nu op de Senaatslijst, op de 17de plaats.

Wist-je-datjes?

  • Ik ben altijd een bezig bijtje geweest. In mijn jonge jaren was ik aangesloten bij de Vrije Zwemmers en de Fos Scouts. Daar kreeg ik als totemnaam Vranke Lori (nachtaapje). Ik heb ook gebasket bij Gentson, weliswaar met beperkt succes: wel enthousiast, maar te korte beentjes.
  • Op de universiteit was ik actief als bestuurslid (studiepraeses en secretaris) in de studentenvereniging van de rechten en genoot ik met volle teugen van het goed gevulde studentenleven. Nu probeer ik mijn conditie op peil te houden door te zwemmen en een balletje te slaan, samen met vrienden en vriendinnen.
  • Bovendien maak ik deel uit van het bestuur van wijkclub Gent Oost en sinds kort ook van het Gentse sp.a-bestuur.
  • Tenslotte ben ik tevens consulent voor Eures, een uitgebreid Europees netwerk waar mensen die grensoverschrijdend werk (willen) doen terechtkunnen voor advies over de juridische, sociale en fiscale aspecten.

Waar sta ik voor? Waar ga ik voor?

Als politiek groentje kan ik voorlopig nog geen realisatie voorleggen. Maar dat maakt me niet minder enthousiast en vastberaden om sociale wantoestanden uit de wereld te helpen. Want voor minder doe ik het niet.

Standpunten @ sp.a - spirit campagnewebsite

  • S.PA logo
  • S.PA logo